27 December 2009

11 Jom kite tengok kebesaran tuhan dalam penciptaan manusia

Dikala boring nih dikala pagi bute..
aku amik la dslr pg snap pic yg sempoi...
jom tgk pic ape aku mik...muhahahaha
saat kejadian manusia


sumber : ((Tmn2Syurga))

22 December 2009

5 Ade ker camnie??


Salahkah seseorang mencari tekanan
atau
memebuat agar dirinya tertekan untuk melakukan sesuatu yang positif
untuk menonjolkan personaliti serta mengeluarkan
keyakinan diri yang terpendam???
Kerana ingin mencari semangat yang hilang salahkah lagi
atau
berbaloikah seseorang meletakkan diri nya dalam keadaan yang tidak selesa bagi mental untuk menggerakkan dirinya agar dapat menerbitkan keupayaan diri yang orang itu tahu akan keupayaan diri nya lebih baik jika ditekan???


20 December 2009

7 Hilang

Salam sume...
da lame blog aku x update sejak lepas raya haji yang lepas.
bukan nye aku x on9 tpi mood untuk menulis xde...jiwa kaco..

#####

Dalam keadaan yang riuh rendah didapur umah arwah atok, kitaorang sekeluarga sedang makan2...
Aku terpandang abah aku yang sedang makan sambil sengih2 sebab duk sembang ngan saudara-mara lain. Gigi abah ada dah yang luruh...
Aku sambil menyuap nasi melihat gelagat abah, tetibe menitis air dari mata aku...kenapa??
Aku pun tak tahu hendak jelas kan kenapa...

Maybe aku teringat imbasan2 kenangan lalu tentang abah...
Aku makin dewasa abah makin tua...bile lagi aku dapat berikan kebahgiaan dunia, aku ingin tunjuk kan kepada nya bahawa aku boleh mencapai kejayaan ilmu dunia akhirat melebihi tahap abah sebagai ustaz???

#####

10 December 2009


Hari ini result kuar............
aku risaw...grrrrrrrr

04 December 2009

Salam untuk semua....
aku tak tahu untuk tulis pape kerna khusyuk baca blog keretamayat...
aku lihat banyak gak yg dtg blog aku beberapa jam lalu...thanx yea...nnti jejak korg kembali=)
masih banyak cerita yang aku nak tulis tapi masa tidak mengizinkan...dari kesedihan aidilAdha sehingga saat ini...


p/s : tengah baca blog keretamayat

01 December 2009

9 ESQ again

Salam kepada sumer warga Dunia dan alam semesta...
hari ini selepas beberapa kali kalah dalam ujian menempuhi godaan daripada makhluk yang dilaknat Allah akhir aku kembali berada di landasan NYA...

##########

Selepas mengikuti seminar ESQ di Hotel Vistana sebelum hari raya korban tempah ari aku berjaya mendapat ilham mencari keredhaan, membetul diri, mencari diri yang telah hilang...
walau tidak seratus peratus betul tapi syukur sekurang2nye aku dapat mencari jalan dalam dunia yang kelam ini...

##########

ESQ membuka minda tentang pencipta dengan memberi keyakinan dengan fakta2 yang tidak dapat disangkal...
##########

Al-Quran dan Hadis dipersembahkan beserta fakta...
##########

Alhamdulillah dan ku mohon agar diteguhkan aku dijalanNYA dan matiku dalam keimanan kepadaNYA...
##########

Sedikit perkongsian lagu terjemahan surah asy-syamsi



Pendek je n3 kali nie...sori

30 November 2009

5 Salam Kembali

Pagi yang memenatkan...
kul10.00 l/k___bas sampai di Tanah Merah
kul11.00 l/kbas baru nak gerak ker Penang
kul4.00 l/k______Sampai di Butterworth
kul6.40 l/k ___naik bas ker Parit Buntar
kul7.30 l/k _____sampai Parit Buntar
kul 7.55 l/k __________punch card
.
sekian untuk pagi ini=)
p/s : zzzZZZ

22 November 2009

5 I'm In Penang

Tempat kami menginap dan ESQ seminar



Permandangan dari tingkat 15(kamera rosak)




Yang paling penting hupdate blog dan klik2 nuff walau dimana sahaja



lappy Tuan Haji


ini mamat mane ntah

pic hasil : Canon PowerShot G2


Salam...ingat n3 petang tadi yang last tapi alhamdulillah kat bilik dapat gak online...syukur
Lebih kurang pukul 6 lebih kami mula bertolak dari rumah aku selepas
Tuan Haji Syeikh Irwan Hadi sampai ke rumah aku.

#####

Sampai2 jer Tuan Haji umah aku terus je die punggah beg masuk umah...
Erm...sebab plan kami nak pergi naik kapcai, berlagak cam zaman2 muda remaja padahal umor da 30-an..hahaha
pikir punye pikir...kete ker motor...motor ker kete...
Dengan pikiran akal yang waras kami putuskan untuk naik kete=)
sebab hujan time tue tambah plakdengan beg yang lebih dari 2 bijik..
nampak cam orang pindah umah la plak kalo naik motor...hihihi
aku tak kisah pergi ngan ape pon asal sampai jer tempat tujuan...

#####

Seperti biasa dalam perjalanan dengan Tuan Haji die akan membicara tentang alkisah pengalaman2 yang akuleh amik pengajaran.
Maklumlah orang alim kan...Moga2 dengan ilmu yang die ada boleh memberi cahaya
dalam kehidupan aku yang masih kelam-kelibut ini mencari cahaya.

#####

Bile sampai jer ke seberang sana perkara utama difikir dikepala serta diperut ialah makan...
lapo hujan2 nih. Tuan Haji kol membe die tanya katne makan syok2..
Membe die cakap "NASI AYAM BUDU"..WAHHH!!!aku yang duk kelantan dari kecik lagi pon xtau ade nasik ayambudu nie...
Jom meh kite try ajak aku..hihihinyum..nyum..rase x cukup jer rase sepinggan...
"Abe mari sepingge lagi deh nasik aye budu nge te O beng", alang makan baik bagi kenyang kang x lena tido malam nie susah lak..

#####

Selesailah sudah acara makan2...kenyang da...urrgggghhhhhh
Sekarang kite pergi cari Vistana lak kata Tuan Haji...
erm.."cari"laaaa..hang pon xtau mane Vistana..hahaha

#####

cari punye cari last jumpe gak=)
Check in n paling penting tanya ade tenet x kat blk...hihihi
receptionist : u Cucuk aja kabel yang ade atas meja
aku :x potong ka?
receptionist : saya orang hindu mana potong2 la
aku : oppps sori
aku(lam hati) : orang tanya lain jawap lain
...angkat beg2 sume masuk lift..tekan2 butang 15 n wait...apehal lak xmau naik2 nih...
rosak ape...isssshhh tgk2 kt panel button tuh ade lobang kad..
ape lg...sumbaaaaaaaaat...hahaha

#####

masuk2 bilik, kemas2 dulu pstue nak solat...
carik2 arrow kiblat..ape daa xde..
ape lagi bukak laptop..cucuk tanya pakcik google jumpe la
alhamdulillah leh gak pkai utk tntukan arah kiblat...

#####

cukuplah...aku mau mandi dulu pstue kuar carik makan lak...bubye
Assalamualaikum
p/s : please jangan marajuk(marah+majuk) kepada Miss 'M'

3 Akan ku tinggalkan

Aku akan tinggalkan alam maya ini selama2nye....hihihi(cuti raye)
mendaki, berenang, merangkak menempuh jalan2 berliku berhutan berair serta bertar menuju kampung halaman ku di lombong pasir bermas...
########
Petang ini aku janji dengan Tuan Haji sheikh Irwan Hadi untuk ke Penang kerna aku dan die di takdirkan untuk menghadiri suatu kursus ESQ di Hotel Vistana...

Check In 22hb
Tiap2 ari kul 7.30pagi da stat
sampai la kul 7.00malam
Check Out 25hb lak
Pada agakan aku, agak2 la, memang aku xleh tahun virus ngatok kalo dalam kursus nie. Setiap tutur kata instructor, motivator n pape "tor" bagai mengulit minda bawah sedar aku untuk menurunkan kelopak mata..
Memang kena wat magis "tegakan kepala dalam zikrilaillahaillah" la dalam kursus nanti.
########
25hb malam terus meredah jarak perjalanan jauh ke kampung.
Pasal kursus nielah aku x dapat hadirkan diri di majlis kahwen spupu aku...ARGGHHHHH
Memang aku watak yang selalu gagal untuk menghadiri majlis kahwen saudara sedarah dan sedaging aku=(
Sepupu, sepupu,sepupu,Pakcik, Makcik seorang demi seorang berkahwen tanpa kehadiranku...
########
Apakan daya tugasan kewajipan tanggungjawap seorang kakitangan kerajaan menjadikan diri ini terlepas saat2 indah saudaraku.
Adakah mereka akan boikot majlis kahwenku??
########
merepek lagi. Setakat ini n3 kali ini...jumpe lagi lepas Raya haji...

21 November 2009

9 Argghhh...

Meh tengok plate kete=)










erm...ntah mengapa hari nie malang bagiku...hpyang tak ternilai harga nya ROSAK!!ase cam da hilang diri da...cam duk kat zaman batu lak...tpi mjur la tenet masih ade=)

Hari minggu datang lagi dengan keadaan yang paling "puah" skali..
-basuh kain-main
-cuci motor
-movie
-ofis
da paling syok dapat la tido sampai tengah hari...

Hari nie xde la tido sampai tengah hari sebab da sakit kepala semalam tido awal sangat..
Semalam ada la blogger yang baik hati sangat2(bkn bodek nie) sanggup kongsi ilmu die ngan kawan2 blogger baru cam aku yang tak tahu ape nie...

Name die MELZ pemilik blog http://melromeo.blogspot.com/
Die lelaki yea. Kira MELZ nie orang lama gak la dalam dunia blog nie...
Akan ku curik ilmu2mu MELZ....

Semalam MELZ jadi cikgu jap ajor beberapa kawan2 lain lam ym conference
Thanx Yea MELZ



20 November 2009

10 FortiGuard

Masalah tol la line tenet kat USM sehari-2 nie...

Ari sume blog dari blogspot kene block...adeesss
jenuh aku nak update blog...

Hari nie lak Shoutbox lak yang kena block...
Eeee...mencabar kewibawaan aku la..

tenet kat USM nie memang la..camne aku nak tengok korg nye jejak nih..adeeesss

cakap APEX...tapi perkhidmatan dan infrastruktur...erm..

mau kena tatatertib aku dok tulis dalam nie pasal USM nih...

aku pon xtau nape la jadi camnie...sistem ngan sistem cam...huh..

APEX btol la...da la elaun APEX xde...baik xyah jer gelaran APEX tue...

Ape la aku nie, orang bagi kerja banyak komen lak...hihihi



aku bukan apa..kalo da dapat taraf APEX tue mesti kena upgrade semua skali untuk jadi

yang terhebat dalam negara nie..hebat la sgt kn..



Jom la layan pic yg x edit :

ini spek aku..B-)



time nie mase wat program kemasyarakatan



taklimat sebelum perang


Kena 1 das kat lengan



ketika menengok tapak serai



inilah tempat kerja aku

yang nie pic semalam selepas Majlis Khidmat Cemerlang dekat USM induk..asyk aku jer amik pic org kali nie aku lak la

19 November 2009

4 Didalam selimut ku main tembak2

Seawal lepas magrib kot...(tol x Fina)
aku da belayar ke alam mimpi..
tak tahan dooowh..
penat basuh kain-main byk sangat..
tapi pelayaran tidak seindah nye..
deringan demi deringan...sms demi sms sampi di hp kuno aku...
adeeesss
hahahaha...sian tol sape la cari aku time duk tido nie...
memang x bape nak layan la...
tengah mamai...
kalo aku jawap pon otak x bape nak berfungsi...
andai aku tengah mimpi duk kat langit tengah lawan2 can dragonball aku jawap fon pun

Aku : hallo
M : duk watpe?
Aku : xde wat pape tengah lawan bezita nie
M : oooh yeaker...da menang?
Aku: blom lg nie...meh la tlg...bla..bla..bla

Si "M" mmg da tau aku mamai saje jer la die layan...
adeees
malu btol la

aku kalo aku tido aku x bpe nak sedaq da aku ckp pe..

bile da trase cam lame sgt aku tertido...

aiiiis da lmbt da nie nak pg kje..bgn2 bru kul 4 pagi..
bgnlah lgpon da 8jam aku tido..

pergi depan pc selimut siap2 main tembak2 nuff..
menjelajah ker blog2 mkhluk lain..qada yang malam tadi..

Ingat aku jer la yg online..upe2nye masih ade manusia lain yang bersengkang mate memeburu nuff..antara nye Jue, cokobear, bolloqs, MellAziz,nikafiq dan lain2 yg aku lupe sape..sowi masih mamai

berusaha btol dorg nih..

air liur trase kering walau skrg byk tmpt tgh bnjir...
aku blah pg kedai mamak cari nescafe ais..sejuk pon kene teguk ais gak..

bukak pin2 si kucing penjaga umahku duk meoow2..
aiiish..ko nie pagi2 bute x tido...watpe ntah...jge umah aku ek..bgus2...nah whiskas..

sekor jge kwsan dpn umah sekor jge blkg umah..
mmg dorg nie penjage yg setia...aku pg kje dorg la jge umah aku...
ingt kucing xleh jge umah ker hah??

bersilalah aku ngdap pc berbekalkan nescafe o ais n roti..
bekalan ketika memeburu...

tup tap da kul 6 lebih..azan subuh da lame berkumandang...

nescafe o ais da nak kehabisan namun blog2 nuff community aku lom abis dijelajahi..
xpe jgn isau..pagi nnti lom stat kje kite mulakan dengan Bismillah...
pstue kite klik2 dulu...sempat la kn nak tgu kul 10 pagi(bekfes)

ok da la n3 nie...skrg da kul 7.05, aku nak iron baju dulu..
mane yang x bgn2 lgi tur bgn2 lah...
subuh dah nk gajah da nie...chhhooooowww

18 November 2009

Selamat Pagi...

Hari ni kira awal2lagi aku bngun lam kul 5 nak2 kul 6..sebab semalam tido terlalu awal. Bangun2 terus lancar misi klik2=)

16 November 2009

4 Rutin memang memboringkan

Kelip-kelip dalam gelap sampai jam 3 pagi...

Susah tol la aku nak tido semalam...tapi bukan yang malam sebelum hari nie jer malam2 sebelum2 nie memang camnie...huh

Semalam Tuan Irwan pon xleh tido gak...sms sesama kami sambil drive ke alam mimpi..

Pasang movie pastue teruskan adegan kelip2...

Sound2 dan cahaya2 daripada screen monitor pcku jadi pengulit tidur yang paling efisien sekali cume bil letrik jer yang bape nak efisien sangat.

Pagi tadi lambat lagi walau ade org kejut....hihihi

Tuan Irwan awal2 pagi da sms cakap EL ari nie...aduuuh lagi terasa kemalasan sifat sang setan

Tak Tahan cam ade orang letak gam jer kt kelopak mate nie...

Erm...merah lagi punch kad aku..xpe...bos cuti ari nie,x kne mrh..

Kerja pertama ambik buku di 3rd floor dan kene la susun bahan2 bacaan berstatus "r" di 2nd floor...


Kul9.15 da siap..

Masuk ofis bace paper dulu...

kul 9.45 kuar makan roti canai ngan Ayen....

Makan punye makan sembang punye sembang sampai kul 10.20 pagi

Masuk Ofis main klik2 dulu kasi lebam En. Nuff...

Tetibe masuk Abg Rasyid bawak envelop bercop "segera", apa hal la pulak envelop apa lak nie...

USM nak bagi duit ker?banyak la punye angan2...

Bukak2 :

Kursus lagi. Memang muker aku nie muker kursus ker.?

Kenapa la bos pilih saya pergi kursus nie?bos xtau ker saya la yang selalu wat magik tido kepala tegak dalam kursus?

Adesss

Terime jer la

15 November 2009

2 Ubat Tido

Ah Beng bought a new mobile.He sent a message to everyone from his Phone Book & said,‘My Mobile No. Has changed.Earlier it was Nokia 3310. Now it is 6610'


Ah Beng : I am a Proud, coz my son is in Medical College.
Friend : Really, what is he studying.
Ah Beng : No, he is not studying, they are Studying him.


Ah Beng : Doctor, in my dreams, I play football every night.
DR : Take this tablet, you will be ok.
Ah Beng : Can I take tomorrow, tonight is final game.


Ah Beng : If I die, will u remarry?
Wife : No! I’ll stay with my sister. But if I die will u remarry?
Ah Beng : No, I’ll also stay with your sister.




Ah Beng : People consider me as a ‘GOD’
Wife : How do you know??
Ah Beng : When I went to the Park today, everybody said,Oh GOD! U have come again.



Ah Beng complained to the police: ‘Sir, all items are missing,except the TV in my house.’

Police : ‘How the thief did not take TV?’
Ah Beng : ‘I was watching TV news…’



Ah Beng comes back 2 his car & find a note saying ‘Parking Fine’He Writes a note and sticks it to a pole ‘Thanks for complement.’


How do you recognize Ah Beng in School?He is the one who erases the notes from the book when the teacher erasesthe board.



Once Ah Beng was walking he had a glove on one hand and not on other.So the man asked him why he did so. He replied that the weather forecastannounced that on one hand it would be cold and on the other hand itwouldbe hot.



Ah Beng in a bar and his cellular phone rings. He picks it up and

Says ‘Hello, how did you know I was here?’



Ah Beng : Why are all these people running?
Man : This is a race, the winner will get the cup
Ah Beng : If only the winner will get the cup, why others running?


Teacher : ‘I killed a person’ convert this sentence into future tense
Ah Beng : The future tense is ‘u will go to jail’


Ah Beng told his servant: ‘Go and water the plants!’

Servant : ‘It’s already raining.’
Ah Beng : ‘So what? Take an umbrella and go.’



A man asked Ah Beng why Ahmad Badawi goes walking in the Evening andnotin the morning Ah Beng replied Ahmad Badawi is PM not AM

copy from Kedai Motor Zack

14 November 2009

3 Jom Layan lawak di Hari Minggu=)

Why did Ah Beng go to a movie with his 18 friends?
Because below 18 not allowed Lah

!——-? ? ? ? ? ?——-

Ah Beng wants to buy a TV set. He goes to a shop.
Ah Beng : ‘Do you have color TV ?’
Salesgirl : ‘Yes !’Ah Beng : ‘Give me a green one, please ‘

——-? ? ? ? ? ?——-

Ah Beng is filling up an application form for a job.
He supplied the information for the columns on Name, Age, Address etc.
Then he comes to column on ‘Salary Expected’, but he is not sure of the question.
After much thought, he writes ‘ Yes ‘

——-? ? ? ? ? ?——-

Ah Beng goes to a store and sees a shiny object.
Ah Beng : ‘What is that shiny object ?’
Salesgirl : ‘That is a thermos flask.’
Ah Beng : ‘What does it do ?’
Salesgirl : ‘It keeps hot things hot and cold things cold’
Ah Beng : ‘I’ll buy it’The next day, Ah Beng goes to work with his thermo flask
Boss : ‘What is that shiny object ?’
Ah Beng : ‘It’s a thermos flask.’
Boss : ‘What does it do ?’
Ah Beng : ‘It keeps hot things hot and cold things cold’
Boss : ‘What do you have in it !?’
Ah Beng : ‘Two cups of coffee and one cup of ice cream’

——-? ? ? ? ? ?——-

After taking photocopies of documents, Ah Beng always comparesit with the original for spelling mistakes.

——-? ? ? ? ? ?——-

Ah Beng always smiles during lightning storms because he thinkshis picture is being taken.

——-? ? ? ? ? ?——-

Why can’t Ah Beng dial 911?Because he can’t find the number 11 (eleven) on the phone.

——-? ? ? ? ? ?——-

Ah Beng had just bought a new computer and was using it.
When he encountered some problems.
He decide to use the ‘Help’ command after some tries.
Soon after, he became very irritated and called the computer retailer for support.
Ah Beng : ‘I press the ‘F1′ key for help lah, but it’s been over half an hour and still nobody come and help me Lah ?!’

——-? ? ? ? ? ?——-

Ah Beng with two red ears went to his doctor.
The doctor asked him what had happened to his ears and he answered,
‘I was ironing a shirt and the phone ring, lah - but instead of picking up the phone, I accidentally picked up the iron and stuck it to my ear, lah’ ‘Oh dear !’ the doctor exclaimed in disbelief. ‘But.What happened to the other ear ?’Ah Beng answered : ‘That stupid dumbo called back, lah !!!!’

——-? ? ? ? ? ?——-

Ah Beng talk to a long-distance telephone operator.
Ah Beng: ‘COULD YOU PLEASE TELL ME THE TIME DIFFERENCE BETWEEN Taipei and LAS VEGAS ?’
Operator: ‘JUST A MINUTE…’
Ah Beng : ‘THANK YOU lah’ AND PUTS DOWN THE PHONE.

——-? ? ? ? ? ?——-

After completing a jigsaw puzzle he’d been working on for quite some time, Ah Beng proudly shows off the finished puzzle to a friend.
‘It took me ONLY 5 MONTHS TO DO IT’, Ah Beng brags.‘FIVE MONTHS ?
THAT’S TOO LONG’, the friend exclaims.‘YOU ARE A FOOL.’
Ah Beng replies, ‘SEE THIS BOX, IT IS WRITTEN ‘FOR 4-7 YRS’.

——-? ? ? ? ? ?——-

At a bar in New York, the man to Ah Beng’s left tells the bartender, ‘JOHNNIE WALKER, SINGLE’ and his companion says, ’JACK DANIELS, SINGLE’.The bartender approaches Ah Beng and asks, ‘AND YOU, SIR ?’Ah Beng replies : ‘Tan Ah Beng, MARRIED lah’

——-? ? ? ? ? ? ?——-

from Kedai Motor Zack

12 November 2009

4 Salahkah...??

Layan jiwang bodoh sikit-sikit yea

Kebosanan dipagi buta..
kembali lagi dikamarku..
kini kesunyian bersuara..
di dinding bersama kenangan mu..

Esok juga mungkin demikian..
kebosanan berbaring disini..
aku berdiri menatap pesan..
terdiam menerjah hati sunyi..

Kamarku batubisu bertatah kata hikmat..
cermin wajahku..
yang pernah melukai insan
sayang teramat..
hati tidak berwajah
tapi tetap setia denganmu..

Diri, diriku dirimu adalah manusia..
kembalilah pada cinta sang pencipta..
mencintai dicintai adalah
lumrah salasilah adam dan hawa..
Kepada tuhan kumohon
satukanlah kami disyurga..
walau tidak didunia..
sementara..


Maaflah andai apa yang aku tulis tidak berapa enak didengar. Aku cume menulis daripada hati yang tidak berseni hanya mengarut semata-mata.

Salahkah lelaki andai redha dengan ketentuan Ilahi?Tidak menghalang apatah lagi memaksa untuk dicintai. Lelaki tetap manusia yang punya hati dan perasaan. Aku lelaki aku ingin disayangi dan menyayangi insan berlain jantina.

Salahkah lelaki andai melepaskanmu wahai wanita bersama insan lain?
Jangan menuduh aku mengulangi sejarah silam. Aku bukan seperti dulu,kini aku ngerti apa itu takdir Ilahi.
Namun jangan engkau salah sangka aku tidak akan mempertahankan hak. Sebaik-baik usaha akan ku curahkan bersama doa-doa kupanjat padaNYA.

Salahkah lelaki memaksa untuk dicintai?
Pada fikiran ku ia salah dan aku tidak akan memaksa engkau wahai wanita untuk mencintai lelaki yang tidak engkau ingini. Tapi mengapa kau ingin ku memaksa menyeksa?apakah kau ingin derita sengsara kerna lelaki yang mental akan cinta?apakah kau ingin di muka depan akhbar,mati kerna dipaksa menerima cinta??inginkah aku begitu??!!

Tidak!
aku mencintai bukan kerana cintamu,bukan kerana parasmu atau apa-apa yang tidak pernah akan kekal tapi aku mencintai kerana DIE.
Kerana DIE hadirkan pada aku hati yang berperasaan walau aku tahu wajah ini tidak kenampakan reaksi, jadi aku cume bersyukur apa yang dianugerahi pada lelaki hina ini.

Aku tetap sayang, aku tetap cinta...
ada atau tiada tetap aku gagahi...
kerna cinta bukan hanya untuk bersama...
tetapi untuk dihargai...

09 November 2009

2 Selesai lah sudah



Selesailah Final Exam berakhir pada 8 November lepas. Fuuuh lega rasenye..

Tapi hari selesai baru sempat hendak update blog yang baru lahir ini.Ntah xtau nak tulis pape bile hati senang nie. Kalolah hati haru biru memang kaw la datang ilham nak tulis tapi kena gak awt keje lain.
Terasa beban kat kepala nie dah kurang sket selepas mengharungi debaran hujan panas dalam minggu exam nie. Harap result nanti xdelah teruk sangat.Doakanlah aku kawan2 yea..Doa sahabat nie mustajab,kata membe akhirat aku...Untuk membe2 yang masih lagi or akan exam aku doakan korang sume sihat dan dapat jawap exam dengan baik sekali sebaik2 jawapan.
Bila bebanan nie da lepas datang la plak bebanan lain. Aku bengang tol la bile terjadi hal nie. arggghhh tension menjengah otak aku lagi. xpe2 aku akan terus selesaikan dengan cara baik dulu lom menghilangkan segala ingatan engkau...hahahaha


Memang mengharukan bila PC aku ikut resam kura-kura nie...lembap!!huh...aku try betulkan elok2 dulu kalo degil sangat nampak nya terpaksa la aku format balik. Orang x bape nak cerdik cam aku mana la nak pandai sangat pasal2 pc nie. Kalo da lembap format jek yang aku tahu jalan penyelesaian...hihihi


p/s : Hotaru no Hikari