01 December 2009

9 ESQ again

Salam kepada sumer warga Dunia dan alam semesta...
hari ini selepas beberapa kali kalah dalam ujian menempuhi godaan daripada makhluk yang dilaknat Allah akhir aku kembali berada di landasan NYA...

##########

Selepas mengikuti seminar ESQ di Hotel Vistana sebelum hari raya korban tempah ari aku berjaya mendapat ilham mencari keredhaan, membetul diri, mencari diri yang telah hilang...
walau tidak seratus peratus betul tapi syukur sekurang2nye aku dapat mencari jalan dalam dunia yang kelam ini...

##########

ESQ membuka minda tentang pencipta dengan memberi keyakinan dengan fakta2 yang tidak dapat disangkal...
##########

Al-Quran dan Hadis dipersembahkan beserta fakta...
##########

Alhamdulillah dan ku mohon agar diteguhkan aku dijalanNYA dan matiku dalam keimanan kepadaNYA...
##########

Sedikit perkongsian lagu terjemahan surah asy-syamsi



Pendek je n3 kali nie...sori

9 comments:

rathiqah azmira rosli said...

tuhan bagi hidayah pada siapa yang DIA mahu:)

ZahirZ™ said...

yup...u rite Cik Mira...kite tiada ape2...sgla2nye hyn DIE

KizZ said...

salam,Esq sangatla bagus walaupun bayarannya agak mahal..Kepada yang belum menyertainya..jemput2lah ya

Lieya said...

Allamakkk... den nie bile nak p ESQ nie. Tak lepas2 lagi nie... hu hu

ZahirZ™ said...

TUELA...mahal pun tapi jabatan yg bayor...hihihi...
nilai sebuah kesedaran tidak ternilai harga nye
hyn kali pertama keno byr...kli ke-2 n strusnye free jer..

KizZ said...

Um,sori yek sbb tukar url sebab nak memudahkan visitor nak tulis address..huhu..tp rasanya masa tukar url tu kiz da anta mesej kat semua
kizters(follower)..

So,mintak maaf atas kesilapan teknikal OK,,
terima kasih..

izzahfarhana said...

one day nak attend =)

ZahirZ™ said...

to izzahfarhana : pegi la...bessssssssst=)

alang said...

ESQ. alahai, actuly aku dulu dapat peluang g ESQ sponsor by Uem acedemy. Tapi sebab ada hal2 yg tak dapat dielakkan. Terlepas. Rugi2. :D