20 December 2009

7 Hilang

Salam sume...
da lame blog aku x update sejak lepas raya haji yang lepas.
bukan nye aku x on9 tpi mood untuk menulis xde...jiwa kaco..

#####

Dalam keadaan yang riuh rendah didapur umah arwah atok, kitaorang sekeluarga sedang makan2...
Aku terpandang abah aku yang sedang makan sambil sengih2 sebab duk sembang ngan saudara-mara lain. Gigi abah ada dah yang luruh...
Aku sambil menyuap nasi melihat gelagat abah, tetibe menitis air dari mata aku...kenapa??
Aku pun tak tahu hendak jelas kan kenapa...

Maybe aku teringat imbasan2 kenangan lalu tentang abah...
Aku makin dewasa abah makin tua...bile lagi aku dapat berikan kebahgiaan dunia, aku ingin tunjuk kan kepada nya bahawa aku boleh mencapai kejayaan ilmu dunia akhirat melebihi tahap abah sebagai ustaz???

#####

7 comments:

Just_najmiE said...

erm, my dad dah pass away lama dah.. hargai ur dad sementara dia masih ada..

Ries Lee said...

isnyaallah boleh kalau ada kemahuan.

ZahirZ™ said...

INSYALLAH....sy akan melebihi thap my dad dunia akhirat=)

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

woo...ayah aku pun da tua...mak aku pun da tua...erm...sedih2...

NiNa' said...

supaya zahir dpt apa yang diimpikan..amin

Lieya said...

Jadilah seorang anak yg mengenang jasa orang tuanya dan jadi seorang manusia yg berguna di dunia nie...

ZihNuN FaTiN said...

Boleh..pasti boleh jika niat kita baik..=)