22 November 2009

5 I'm In Penang

Tempat kami menginap dan ESQ seminar



Permandangan dari tingkat 15(kamera rosak)




Yang paling penting hupdate blog dan klik2 nuff walau dimana sahaja



lappy Tuan Haji


ini mamat mane ntah

pic hasil : Canon PowerShot G2


Salam...ingat n3 petang tadi yang last tapi alhamdulillah kat bilik dapat gak online...syukur
Lebih kurang pukul 6 lebih kami mula bertolak dari rumah aku selepas
Tuan Haji Syeikh Irwan Hadi sampai ke rumah aku.

#####

Sampai2 jer Tuan Haji umah aku terus je die punggah beg masuk umah...
Erm...sebab plan kami nak pergi naik kapcai, berlagak cam zaman2 muda remaja padahal umor da 30-an..hahaha
pikir punye pikir...kete ker motor...motor ker kete...
Dengan pikiran akal yang waras kami putuskan untuk naik kete=)
sebab hujan time tue tambah plakdengan beg yang lebih dari 2 bijik..
nampak cam orang pindah umah la plak kalo naik motor...hihihi
aku tak kisah pergi ngan ape pon asal sampai jer tempat tujuan...

#####

Seperti biasa dalam perjalanan dengan Tuan Haji die akan membicara tentang alkisah pengalaman2 yang akuleh amik pengajaran.
Maklumlah orang alim kan...Moga2 dengan ilmu yang die ada boleh memberi cahaya
dalam kehidupan aku yang masih kelam-kelibut ini mencari cahaya.

#####

Bile sampai jer ke seberang sana perkara utama difikir dikepala serta diperut ialah makan...
lapo hujan2 nih. Tuan Haji kol membe die tanya katne makan syok2..
Membe die cakap "NASI AYAM BUDU"..WAHHH!!!aku yang duk kelantan dari kecik lagi pon xtau ade nasik ayambudu nie...
Jom meh kite try ajak aku..hihihinyum..nyum..rase x cukup jer rase sepinggan...
"Abe mari sepingge lagi deh nasik aye budu nge te O beng", alang makan baik bagi kenyang kang x lena tido malam nie susah lak..

#####

Selesailah sudah acara makan2...kenyang da...urrgggghhhhhh
Sekarang kite pergi cari Vistana lak kata Tuan Haji...
erm.."cari"laaaa..hang pon xtau mane Vistana..hahaha

#####

cari punye cari last jumpe gak=)
Check in n paling penting tanya ade tenet x kat blk...hihihi
receptionist : u Cucuk aja kabel yang ade atas meja
aku :x potong ka?
receptionist : saya orang hindu mana potong2 la
aku : oppps sori
aku(lam hati) : orang tanya lain jawap lain
...angkat beg2 sume masuk lift..tekan2 butang 15 n wait...apehal lak xmau naik2 nih...
rosak ape...isssshhh tgk2 kt panel button tuh ade lobang kad..
ape lg...sumbaaaaaaaaat...hahaha

#####

masuk2 bilik, kemas2 dulu pstue nak solat...
carik2 arrow kiblat..ape daa xde..
ape lagi bukak laptop..cucuk tanya pakcik google jumpe la
alhamdulillah leh gak pkai utk tntukan arah kiblat...

#####

cukuplah...aku mau mandi dulu pstue kuar carik makan lak...bubye
Assalamualaikum
p/s : please jangan marajuk(marah+majuk) kepada Miss 'M'

5 comments:

rAtu saLju™ said...

welkam to penang...jgn lupa pasemboq na..

~finazizan~ said...

eh..mamat tu my hubby la!!!huhu

~finazizan~ said...
This comment has been removed by the author.
Muhammad-al-Fateh said...

Assalamualaikum,
There were updates on my blog, http://muhammad-el-fateh.blogspot.com .Thank you.. Hopes you're pleased to be my followers...

Muhammad-al-Fateh said...

Assalamualaikum,
There were updates on my blog, http://muhammad-el-fateh.blogspot.com .Thank you.. Hopes you're pleased to be my followers...