31 October 2009

2 Aku Tengah Exam!!

Sori tak sempat nak update blog
Final Exam!!!
cam bese 1/2 jam pertama:tido.....
tido bukan sebarang tido...tido cari ilham=)
doakan untuk aku...amiiiiiiiiiin

30 October 2009

7 Nuffnang klik2


Sape yang follow blog aku automatic aku akan tembak korang nya nuff paling kurang 2 kali-3 kali sehari.dekat sidebar aku ade letak "target link" blog mane yang tersenarai kat situ aku akan tembak sampai la aku mati...kalo mati camne nak tembak kan..

Yang penting korang follow blog aku dan korang kena la tembak gak nuff aku serta tinggal jejak korang kat shoutmix, senang aku nak tengok siapa yang aktif tembak blog aku.

Mane2 blog yang ada kat "target list" aku tapi tak tembak balik aku secara auto aku gugurkan blog tue dari list tersebut.
Just win-win situation ok=)hepi click



p/s : kalo ok jom...kalo x,blah jer.xyah kaco aku=)

28 October 2009

0 Al-Fatihah

28 Oktober 2009
Aku sebenar nya malas nak update blog lagi...maklum la nak fokus pada final exam minggu nie..Tapi xpelah

9.10 pagi
pagi td aku lambat jer bangun sebab study tgh2 mlm..cehceh...aku soh Cik Irwan punch kan kad kuning aku..

9.20 pagi
Dalam nak mandi tue Cik Irwan kol cakap Encik Adnan, my big boss, ketua perpustakaan kampus kejuruteraan masuk hospital parit buntar.



Tengah2 duk mandi aku x sedaq yunus ngan liza kol,dorg tggu dpn umah aku nak pergi hospital...

last2 siap mandi ape semua aku terus pergi hospital dengan my kapcai bike.



Tengah perjalanan yang singkat menuju hospital aku berharap Cik Nan tidak apa2.

Baru 2 3 hari lepas kami pergi Hari Warga Staf USM kat Kelantan. Kami sama berlakon. Cik Nan memang mesra dengan staf2 bawah die. Kira beliau nie perangai cam Super Big Boss leh dikatakan cam adik kepada Super Big Boss, Encik Pisol, Ketua Perpustakaan USM

9.30
Bila aku sampai sana kawan2 sekerja yang lain tengah tunggu dekat ambulans kerna Cik Nan akan di bawa ker Hospital Ipoh..Dalam kelibat manusia yang hadir ketika itu aku nampak sekujur tubuh diatas stretcher ditolak masuk kedalam ambulans.

Disaat beliau tarik menarik nafas menggelupur seluruh badan semacam bernafas dalam keadaan vakum...mata plak mengerut-ngerut..seram sejuk aku tengok.

Orang yang sihat 2 3 hari lepas senang2 ALLAH tarik kesihatan kita. Apa2 boleh jadi kepada kita, muda atau tua, kaya atau miskin, beriman atau tidak. Panjatlah kesyukuran kepada ALLAH dengan melakukan apa yang disuruh dan menghindar apa yang dilarang oleh nya. Diteguhkan Iman dijalanNYA Dimatikan dalam keadaan beriman kepadaNYA.

3.30 petang
Td dapat khabar berita yang beliau dimasuk kan ke Unit Rawatan Rapi Hospital Ipoh..
Beliau dikatakan menghidap asma tahap kritikal sehingga oksigen tidak sampai ke otak

ALLAH tahu apa yang terbaik untuk kita. Moga beliau senang apa yang diberikan oleh ALLAH...


Al-Fatihah untuk Encik Adnan Shariff semoga beliau diberi kesihatan yang elok untuk terus berbakti...

26 October 2009

3 Coretan dalam kepenatan...

Akhirnye aku sampai gak kat Penang malam nie selepas mengharungi perjalanan yang bermula pukul 9.00 pagi sehingga kul 11.00 malam dari USM Kampus Kesihatan

::::HUSM::::

sempat transfer pic nie jer dulu

p/s : sambung selepas nie plak cite2 untuk 3 hari di Kelantan pada Hari Warga Staf USM di Kampus Kesihatan. Aku nak rehat...penaaaaaaaaaat

23 October 2009

2 From sum1

Walau aku x bape minat tapi da orang bagi aku terime seikhlas nye:

Menatap matamu
Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti

Andainya kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Kuingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Kuingin dirimu turut merasa
Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu

Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkanku lepas walau sedetik pun


bila dengar dan hayati cam kata fina "b memang" memang sedap gak kn
thanx fina:)






0 Minggu berjaga malam

Minggu nie dah terlalu dekat dengan exam final...luluh hati nih kenangkan final...arrgggh!!!!!jadi terpaksa la berjaga malam2 sorang2 berteman kan "chentaku" untuk menjalankan operasi scanning data masuk dalam otak.menggelegak gak otak nie.

wDa la siang hari kerja,tambah lak sekarang nie sibuk lak prepare untuk hari warga staf kat HUSM. Petang2 jogging,training larian dalam kampus untuk hari warga staf. Untuk beroperasi pada malam hari dalam keadaan kepenatan ia agak mustahil bagi aku, jadi aku kumpulkan bala tentera tenaga selepas magrib sampai kul1 or 2...lepas tue ATTAAAAAAAAAACCCK!!!

wPastu aku dipaksa oleh big boss untuk BERLAKON!!!Drama Penunggu Pusaka....Apa daaaaa,orang pemalu and pendiam cam aku nak soh berlakon??tengok la jadi patung la aku nanti...hahaha...tapi tak kisah la,just for fun,yang penting aku boleh balik umah!!huhuhu...




w Kepenatan yang teramat sangat plus dengan tekanan lagi...fuuuh..kalo la otak nie ade meter temperature xtau la naik sampai mane. Dengan izin ALLAH harap nya dapat lah aku hadapi dugaan ini...AMIIIIIIIIIIIN



w Sambil proses "data entry" loading kena la layan nescafe panaaas...
bagi cas kat badan bagi kuat walaupun kur'us..hihihi




nak tulis banyak pun xleh sebab ber"Gigabyte" lagi data yang kena proses nie..
choowwwww



p/s : doakan kejayaan dalam final attack nanti yea:)









20 October 2009

0 CoolIris

Sebelum balik dari kerja layan lagu dulu...kat tempat aku nie youtube memang kena block la..tapi aku dah biasa pakai cooliris.com...ia bukan nye software tapi thirdparty...kira ok la leh layan video klip dengan video yang lancar...cakap banyak pun tak guna...juuuuum layaaan COOLIRIS

0 Every Me and Every You



Like the naked leads the blind,
I know i'm selfish, i'm unkind,
Sucker love i always find,
Someone to bruise and leave behind.

All alone in space and time,
There nothing here but what heres mine,
something borrowed, something blue
Every me and Every you,
Every me and Every you...

18 October 2009

3 Weekend yang booriiiiiiiiiing

Otak da penin2 sebab final da dokat da..tpi mood still xleh nak masuk data lagi..heng btol la...nak update blog pun ntah nak tulis ape...kira ok la aku cite pasal game2 ek:)
Weekend minggu nie aku wat la hobi macam dulu-dulu...iaitu main game..

ape la bile teringat jer nak main game aku terus jer kuar pg beli joystick..sebab ingat nak main Pro Evolution Soccer 2010.
*****
Dulu-dulu zaman uitm dulu previous PES la peneman setia kami 1 geng bile xde klas..2 3 kali gak la geng "sek kito jange pecoh" anjur main PES nie..saje nk cari untung sebab geng kami nie memang yang terterer kt uitm kelate main PES nie almaklum la main PES no. 1 dari tujuan utama kami duk uitm...hahaha...zaman budak2 katakan..kadang2 sanggup tak tido malam sebab main PES,esok ade kelas pun tak hirau dah zzzZZZZ jer tau.Berbalik kepada hari sabtu lepas bile pegi kedai CD tue byk gak game2 lain:)


lebih kurang camnie la USB Joystick aku beli

aku teringat kat bapak game a.k.a. "The Giant Chef"..aku kol die tanya la bapak game nie ape game yang syok2 sekarang..die suggest game Call of Duty:Modern Walfare 2...genre rpg..1st person shooter..wooow....ade COD baru nie...hahaha...syok giler game nie...



ini die Pro Evolution Soccer 2010 yang baru....hehehe


ini die screenshot PES...kira ok la tengah boring2 layan menate nie...lepas boring kat PES



ini plak game perang2 ngan kapai terbang...dulu2 cito-cito nak jadi pilot kapa terbe..hahaha...saje jer nak test game nie sebab teringat zaman kegemilangan PS ONE dulu aku and "The Giant Chef" masih di zaman persekolahan rendah kumpul duit untuk beli PS ONE sebab nak main game tembak2 ngan kapal terbang...hahaha..memang hancus la tv abah aku sebab main game jer sepanjang mase x kira siang atau malam...


kira game nie ok la jugak...grafik leh tahan..RAM mau 2Gb...berlari anak pc aku..
************
sok da kje....aaaaiiiih boring nye...kalo lah leh study full time lagi kan indah...hihihi



hhhhhhhh


15 October 2009

Kekosongan

Hari-hari kelepasan
membuat orang riang
tapi aku yang kekosongan
makin terasing
kasih yang jauh
makin dalam memendam
makin rapat dalam ingatan.

Keberatan yang ditanggung
bukan sebuah beban di bahu
begitu senang dilempar
siapakah yang memahami
seorang yang sarat dengan rindu
makin karam
dalam kekejaman menunggu
hari seperti makin memanjang
tidak lain dari melemaskan.

Jika kubawa keluar
menghela beban ini
tiada yang lain
ianya seperti mengelilingi bulatan
tiada penghujungnya
hanya kejemuan.

Kemesraan
hanya timbul dari kasih
yang menambat insan
berikan kasihku itu ke samping
segalanya kuhadapi dengan ringan
malam dan siang merapatkan.

_ZahirZ_

12 October 2009

1 comments Yang Pasti

Apa Yang Pasti Y
YYYYYY


Kau mungkin bukan perempuan terbaik
tapi buat lelaki sepertiku
mungkin tidak ada yang lebih baik
darimu.
Aku mungkin tidak mendapat segala-galanya
tapi dengan keadaan begini
aku tidak meminta
yang lebih lagiY


Usahlah bertanya apakah aku sayang pada chenta
aku pun tidak menyoal tentang perasaanmu
kerna ku tahu apa yang kau rasa
kadang-kadang bila terlalu mahu memasti
orang menjadi semakin ragu
terlalu banyak berfikir dan menganalisa
orang jadi semakin tidak tahuY


Aku mungkin kurang pasti
tentang apa yang ku katakan
tapi apa yang pasti

aku tahu akan kapastian
diri ini..Y

p/s : kepada yang terlalu ingin kepastian...

09 October 2009

0 Band Of Al-Farabi & PSSGMM

ALFARABI+PSSGMM~ SEARCHING THE TRUTH

0 Enjet-enjet semut

Dalam duk usha2 youtube sebab boring duk library mlm2 gini aku terjumpe ler video nie...lawak tapi ade pengajaran gak...jom layaaaaaaan

08 October 2009

0 Apa Kes.......





aduuuhh..malas giler nak update blog 1 nie...
tapi ape nk wat kne gak la update...






N3 kali aku nak cite pasal bende remeh yang diperbesarkan...lebih2 lagi Media massa kt Indonesia. Kat forum2 alam maya topik nie antara yang terhangat. Sebab ada la orang2 yang memperhangatkan hati rakyat Malaysia dan Indonesia. Ingat lah kite nie sesame Islam Indo&Malay da cam adik-beradik da. xkan nak perang sesama saudara sebab hal yang remeh temeh camnie. Indonesia tuduh Malaysia curi budaya mereka(tarian Pendet), rendang macam2 lagi hal yang berbangkit. Hal nie kan da setel, Discovery Channel(Yahudi) da mintak maaf sebab dorg yang wat silap.
Kalo pk balik Indonesia ngan Malaysia lebih kurang jer pun budaya



BENDERA(Benteng Demokrasi Rakyat) iaitu satu kumpulan yang x berdaftar kat Indonesia nak serang Malaysia ngan buluh runcing, padahal tentera dorang ngan tentera Malaysia xde pape masalah pon. Malaysia siap anto pasukan menyelamat kt mangsa gempa bumi di Padang.Saje provokasi pihak tertentu.



Sape la ntah jadi batu api nie...ntah2 yahudi laknatullah punye pasai nih...

Depa nak laga2 kite sesame muslim...Lebih kurang kata seorang pemimpin kafir selepas kekalahan Perang Salib "Kita kalah melawan muslim walaupun kita ramai kerana muslim berperang untuk mati tapi kite berperang untuk hidup, perangi muslim dengan akidah mereka".

Kata2 ini telah di ukir di memorial pemimpin tersebut. betol kafir tue...x perlu senjata yang banyak dan canggih untuk melemahkan umat Islam tapi yang perlu menyogok dengan harta dunia. telah terbukti sekarang ini....

Nie ade cite sket pasal Asia Tenggara sebab aku ade teringat tentang perbincangan dalam kelas last agama ari tue..

KISAH NABI DAN PARA SAHABATNYA...

Dalam satu pertemuan antara Rasulullah dan para sahabatnya, sahabat Rasulullah bertanyakan kpd Baginda mengenai masa depan BAITULMAQDIS (JERUSALEM) di masa akan datang.

Dengan sedih dan keluh kesahnya Baginda menjawab, di masa depan tempat suci ketiga orang2 muslim itu akan ditakluk dan ditadbir serta berada di dalam genggaman orang2 Yahudi selama bertahun2 lamanya sehinggalah detik akhir zaman (kiamat) bermula.

Sahabat bertanya lagi kpd Baginda, tidakkah kota itu (BAITULMAQDIS) dapat kembali ditadbir / di bawah kekuasaan ISLAM?

Seraya itu Baginda menjawab dengan nada tenang dan lega, sudah tentu orang ISLAM akan menguasai kembali kota itu; hal itu akan terlaksana ketika akhir zaman kelak.

Ia akan dibebaskan oleh tentera ISLAM dari sebuah negara kecil di sebelah TIMUR, di negara itu masyarakatnya bersatu-padu, sentiasa tunduk/taat kpd pemerintahan ISLAM & tidak gentar dengan musuh2nya.

Negara kecil ini juga akan membawa keluar umat ISLAM dari segala masalah penindasan dan membela ISLAM dengan sewajarnya sehingga musuh2 ISLAM takut dan hormat kpd ISLAM.

Namun apabila semua ini berlaku maka sudah dekatlah dengan hari terakhir (Kiamat), kerana inilah tanda2 besar bila hari Kiamat itu akan berlaku....

****Hadith sahih Nabi****

=>persoalannya di sini... di manakah dan apakah nama negara kecil tersebut?... Para Ulama dunia pernah bermuzakarah dan bermusyawarah bahawa negara yang dimaksudkan itu adalah MALAYSIA.....????

***

Dari Ibnu Umar bahawa

Nabi SAW memegang tangan Sayidina Ali KW dan bersabda,"Akan keluar dari sulbi ini,seorang pemuda yang akan memenuhi bumi ini dengan keadilan.Bila mana kamu yang demikian itu maka wajiblah kamu bersama Pemuda Bani Tamim,dia datang dari sebelah Timur dan dia adalah pemegang Panji Panji Al Mahdi" diriwayatkan oleh Tabrani

***

Mereka(kafir laknatullah) mengkaji tentang Islam. Mereka akan menghapuskan segala kemungkinan yang mencabar kedudukan mereka di dunia ini. Salah satu cara inilah...memperlagakan sesama Islam di Timur dunia pula. Di timur tengah yang mana pernah ada negara yang Islam yang ingin bangkit telah berperang sesama sendiri menjadikan Islam lemah. Teori Kebangkitan Islam kembali menggerunkan musuh2 Islam tapi mereka tidak pernah diam..